Begeleiding

Dagactiviteiten en begeleiding

Stichting Baantraject Care en Preventie is een door de overheid erkende instelling. Wij bieden begeleiding, dagactiviteiten en leer- werktrajecten aan jeugdigen en jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Wij zijn in het bezit van zowel het HKZ als het Blik op Werk Keurmerk.

downloadhkz-logo-1

Voor wie werken wij?

Baantraject Care en Preventie biedt dagactiviteiten en begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen die tijdens of na hun behandeling structuur willen en begeleiding nodig hebben bij het vinden van een passende dagbesteding of leer- werktraject. Wij hebben projecten voor LVG jongeren en voor jongeren met autisme, maar ook jongeren die om wat voor reden dan ook tussen wal en schip zijn geraakt en nog niet toe zijn aan een betaalde baan, kunnen bij ons terecht.

Hoe werken wij?

In onze aanpak baseren wij ons op de inzichten uit het Eigen Initiatief Model (EIM) en het Sociaal Competentie Model. Centraal in onze benadering staat het bevorderen van de persoonlijke groei door het aanleren van vaardigheden, het voeren van regie over het eigen leven en het stimuleren van deelname aan de samenleving. Wanneer je toe bent aan betaald werk kan de begeleiding overgenomen worden door ons re-integratiebedrijf.