Leer- en werktrajecten

Leerwerktrajecten Elektro en ICT

Stichting Baantraject Care en Preventie biedt mensen met gevoel voor techniek of ICT een kans om mee te doen aan een leerwerktraject.

Deelnemers die graag met hun handen werken en overweg kunnen met machines en installaties zijn welkom! Tijdens dit traineeship kan men bijvoorbeeld aan de slag te gaan als Monteur Service en Onderhoud. De trainee leert dan alles over het aanleggen of onderhouden van installaties voor gas, water, centrale verwarming en riolering. Of de kandidaat gaat de richting op van elektricien waarbij hij of zij alles leert over het aanleggen van elektrische installaties, het verbeteren van elektra en het repareren van de lichtinstallaties of groepenkasten wanneer het in storing raakt.

Voor deelnemers die oplossingsgericht kunnen denken en graag met computers willen werken is er ook een traineeship mogelijk. Zij kunnen denken aan functies als programmeur, webdeveloper, securityspecialist, softwaretester of supportmedewerker. Kortom: afhankelijk van de interesses en talenten van de deelnemer zijn de mogelijkheden in de ICT veelzijdig.

Voor beide trajecten geldt dat de deelnemer het merendeel van de week werkt bij een installatiebedrijf of ICT-bedrijf in de regio Utrecht (geregeld door Stichting Baantraject) en daarnaast een opleiding volgt. Voordat een trainee van start gaat wordt er wel gekeken naar zijn of haar competenties.