Arbeidsmatige activering

Arbeidsmatige activering Theaterproject

Hou je van theater en wil je samen met anderen werken aan een theaterproductie? Dan is dit project iets voor jou.
Onder leiding van een drama-docent ga je aan de slag met diverse theatervormen, zoals rollenspel, improvisatie en tekst. Gezamenlijk werk je naar een eindvoorstelling. Je bent met het project twee dagen in de groep bezig en een je krijgt ook persoonlijke begeleiding van een coach die je helpt bij allerlei vragen en problemen die je hebt gedurende dit traject. We beginnen weer in september, maar je kunt ook later instromen.

Behalve dat het erg motiverend en gezellig is om samen te werken naar een eindvoorstelling, zul je ook merken dat je zelfvertrouwen, assertiviteit en zelfexpressie worden vergroot. Binnen de veiligheid van een kleine groep en een docent kun je jezelf zijn en experimenteren met theater. Het programma is zo opgebouwd dat je de eerste periode gaat werken aan de beheersing van basistechnieken. Daarna werk je met een groep aan een productie, die je samen met je mededeelnemers gaat ontwikkelen onder leiding van de drama docent.
Het project loopt steeds een half jaar, waarna er een nieuwe ronde start, waaraan nieuwe mensen mee kunnen doen, maar ook doorstromers uit eerdere rondes. Ook voor mensen die liever niet op het podium staan is er genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld ook muziek maken c.q. selecteren, decors ontwerpen, pr doen voor de voorstelling en voor het project, geluid en licht techniek verzorgen en kostuums ontwerpen.

Onderdeel van het project is ook een avond met zijn allen naar het theater.

Voor vragen of om je aan te melden, bel je Stichting Baantraject op nummer 030-8509561 of je mailt naar info@baantraject.nl.

Het is gratis en iedereen (18+) kan meedoen!

Arbeidsmatige activering administratieproject

Klanten die werkervaring willen opdoen in de administratie kunnen deelnemen aan het arbeidsmatige activeringsproject in de administratie van stichting Baantraject Care en Preventie. In dit project leren deelnemers omgaan met software die je in een kantoorfunctie nodig hebt. Zoals onder meer het officepakket (Word, Excel en PowerPoint), een boekhoudprogramma, Internet en social media. We maken samen met de deelnemer een keuze uit wat het best bij zijn of haar wensen en mogelijkheden past. Zo zal de een meer richting de financiële administratie gaan en de ander meer naar data-entry bijvoorbeeld. Verder kunnen ook archivering en telefoneren aan bod komen.

Ook vaardigheden die nodig zijn om in een werkomgeving te kunnen functioneren worden niet vergeten. Het omgaan met collega’s, het op tijd komen en het leren overleggen met elkaar bijvoorbeeld. Wie zover is, kan opdrachten gaan doen die ook werkelijk bedoeld zijn om bedrijven te helpen bij hun administratie. Voor degene die dat willen en kunnen behoort een traject richting betaald werk tot de mogelijkheden.

Aanmeldprocedure cliënten

Je kunt je direct aanmelden bij Baantraject Care, via de buurtteams (WMO of PGB) of via het UWV (sociale activering). Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op

Voor wie?

Baantraject Care werkt voor cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor cliënten met psychische klachten die nu of in het verleden behandeld zijn. Onze cliënten willen graag weer wat doen en zijn gemotiveerd om aan de slag te gaan. Onze consulenten hebben specifieke deskundigheid van cliënten met autisme, ADHD en LVG (Licht Verstandelijke Handicap), maar ook andere cliënten zijn welkom.

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.