Arbeidsmatige activering

 Theaterproject

Hou je van theater en wil je daar graag mee aan de slag? Dan is dit project iets voor jou!

Onder leiding van een drama-docent werk je aan allerlei diverse theatervormen, zoals rollenspel, improvisatie en met tekst werken.

Je bent met het project twee ochtenden in de groep bezig en een je krijgt persoonlijke begeleiding van de docent die ook re-integratiecoach is. Ze helpt je bij allerlei vragen en bij het formuleren van vervolgstappen. De lessen zijn laagdrempelig, dus je kunt op elk moment instromen.

Behalve dat het erg motiverend en gezellig is om samen verschillende vormen van theater te leren kennen, zul je ook merken dat je zelfvertrouwen, assertiviteit en zelfexpressie worden vergroot. Binnen de veiligheid van een kleine groep en een ervaren docent kun je jezelf zijn, en ondertussen op een creatieve manier ander gedrag uitproberen en leren uiting te geven aan emoties. Het programma is zo opgebouwd dat je de eerste periode gaat werken aan de beheersing van basistechnieken van toneel. Daarna werk je in blokken van een 3 lessen aan verschillende genres zoals hoorspel, masker spel en objecttheater.
Het project loopt steeds een half jaar, waarna er een nieuwe ronde start.

De lessen zijn gratis, ze zijn op maandag- en donderdagochtend, van 10u tot 14u, incl. lunchpauze.

Onderdeel van het project is ook een avond met zijn allen naar het theater!

Voor vragen of om je aan te melden, bel je Stichting Baantraject op nummer 030-8509561 of je mailt naar info@baantraject.nl.

Arbeidsmatige activering administratieproject

Klanten die werkervaring willen opdoen in de administratie kunnen deelnemen aan het arbeidsmatige activeringsproject in de administratie van stichting Baantraject Care en Preventie. In dit project leren deelnemers omgaan met software die je in een kantoorfunctie nodig hebt. Zoals onder meer het officepakket (Word, Excel en PowerPoint), een boekhoudprogramma, Internet en social media. We maken samen met de deelnemer een keuze uit wat het best bij zijn of haar wensen en mogelijkheden past. Zo zal de een meer richting de financiële administratie gaan en de ander meer naar data-entry bijvoorbeeld. Verder kunnen ook archivering en telefoneren aan bod komen.

Ook vaardigheden die nodig zijn om in een werkomgeving te kunnen functioneren worden niet vergeten. Het omgaan met collega’s, het op tijd komen en het leren overleggen met elkaar bijvoorbeeld. Wie zover is, kan opdrachten gaan doen die ook werkelijk bedoeld zijn om bedrijven te helpen bij hun administratie. Voor degene die dat willen en kunnen behoort een traject richting betaald werk tot de mogelijkheden.

Aanmeldprocedure cliënten

Je kunt je direct aanmelden bij Baantraject Care, via de buurtteams (WMO of PGB) of via het UWV (sociale activering). Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op

Voor wie?

Baantraject Care werkt voor cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor cliënten met psychische klachten die nu of in het verleden behandeld zijn. Onze cliënten willen graag weer wat doen en zijn gemotiveerd om aan de slag te gaan. Onze consulenten hebben specifieke deskundigheid van cliënten met autisme, ADHD en LVG (Licht Verstandelijke Handicap), maar ook andere cliënten zijn welkom.

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.